Fredrik Stenberg Socialdemokrat och ordförande i För o Grundskolenämnden Skellefteå
Fredrik Stenberg Socialdemokrat och ordförande i För o Grundskolenämnden Skellefteå Foto: Magnus Bergner / SR
Skellefteå

Försiktiga skolpolitiker i Skellefteå

"Tar till oss utredningen"
1:01 min

Skolpolitikerna i Skellefteå fattade inga beslut utifrån förslaget till ny skolstruktur för Skellefteås östra stadsdelar.

Förslaget har rört upp känslor och igår kväll var För och Grundskolenämndens ordförande och delar av skolledningen i Skelleftehamn för att informera om förslaget.

Tidigare under onsdagen sammanträdde nämnden och det enda formella beslut som politikerna fattade var att nämnden tar emot förslaget.
– Nu tar vi till oss det här i de olika partigrupperna  och börjar fundera på om det är någonting, eller varianter av det här som vi vill genomföra, eller vill inte göra någonting, säger Fredrik Stenberg som är För och Grundskolenämndens ordförande

Och några besked om Stackgrönnans skola, den minsta inom område öst, kan inte Fredrik Stenberg ge.
– Den här utredningen föreslår att Stackgrönnan inte ska vara kvar, och där har vi ju inte beslutat att vi ska följa förslaget på något sätt. Det är något vi för ta till oss och fundera på hur vi vill göra, säger Fredrik Stenberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".