Helen
När Skelleftefamiljen kom hem sent under måndagen som det stod klart för dem vad som hänt i Berlin. Foto: TT/Privat.

"Det är känns otrevligt, det är skönt att komma hem igen"

”Aldrig någon tanke om att det här skulle hända”
2:00 min

Skellefteåfamiljen Holmér lämnade Berlin just innan det misstänkta terrordådet.

Igår dog minst tolv personer och 48 skadades efter att en lastbil kört rakt in i en folkmassa på en julmarknad i området Charlottenburg i Berlin. Polisen utreder just nu om det rör sig om ett terrordåd, men omständigheterna är ännu oklara. 

Helen Holmér från Skellefteå är precis hemkommen från Berlin. Där var hon med sin familj på semester. Innan de åkte hade de ingen tanke på att något liknande skulle kunna ske. 

– Det känns otrevligt, trots att vi var i Charlottenburg några dagar innan allt skedde. Det är skönt att komma hem igen, säger Helen Holmér. 

– Jag har aldrig varit i Berlin, så vi var där för att titta på marknader och byggnader. Det fanns aldrig någon tanke om att något sånt här skulle hända, säger hon. 

Det har blivit mer sånt här jämfört med förr, säger Helen.

Det var först när familjen kom hem som det stod klart för dem vad som hänt. 

– Allt detta hände när vi var påväg hem. Flyget till Stockholm var försenat och vi höll på att missa planet hem till Skellefteå, så vi hann aldrig se eller uppdatera oss om vad som hänt, det var först när jag kom hem till Skellefteå som jag såg att jag hade flera missade samtal från min mamma, säger Helen. 

Många tankar började cirkulera i huvudet efter att lugnet i hemmet lagt sig.  
– Jag tycker om att resa och vill inte att det här ska påverka och förstöra. Det har blivit mer sånt här jämfört med förr, säger Helen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".