Henrik Eriksson Skellefteå kommun
Henrik Eriksson Skellefteå kommun Foto: Åza Meijer
Skellefteå

Halkbekämpning pågår

Henrik Eriksson: det är mycket nu...
1:13 min

Det är mycket halt på sina håll, så när Henrik Eriksson kommer körande med en skopa full av sand är han väldigt populär.

Det har varit ett par dagar med halt väglag i länet. På sina håll så pass halt att SMHI ett tag hade utfärdat en klass ett varning för blixthalka. Henrik Eriksson, som jobbar med att halkbekämpa vägar och cykelvägar i Skellefteå, möttes idag med tummen upp:

- Hon uppskattade det vi håller på med säger Henrik Eriksson om damen som gav honom en positiv vinkning där hon kom gående på halkan.

Efter ett par dagar med väldigt tidiga mornar så är han spänd över vilket väder som kommer de närmaste timmarna och dagarna. För rätt var det är, så blir det en sväng till på samma vägar: 

- Med värmen så åker sanden ner i isskorpan och det blir dags att köra en sväng till. Det är nog sådana här vintrar vi får vänta oss nu, inte mycket till snöröjning inte säger Henrik Eriksson till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".