Kommunkontoret i Nordmaling.
Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio

Nordmaling lovar tryggare kommun

Konkreta åtgärder ska minska narkotikamissbruk och buskörningar.

Nordmalings kommun och polisen inleder nu ett samarbete för att öka tryggheten i kommunen.

Samarbetet - som kallas medborgarlöftet - innebär att polisen bland annat ska öka insatserna mot narkotikaanvändandet främst bland unga, och göra extra insatser mot rattfylleri och buskörning.

Kommunen kommer också att satsa extra på medfinansiering av drogfria arrangemang för unga.

– Det är jättebra att vi får till det här samarbetet för att kunna skapa ett bättre Nordmaling tillsammans. Det är också bra att åtgärderna är så pass konkreta, säger kommunstyrelsens ordförande Madelaine Jakobsson (C), i ett pressmeddelande.

Det ska polisen och Nordmalings kommun göra:

  • Polisen lovar att i samverkan med kommunen genomföra minst två särskilda insatser mot narkotika utöver det dagliga arbetet mot narkotikamissbruk. Insatserna riktas i första hand mot unga personer.
  • Polisen lovar att genomföra minst tre särskilda trafikinsatser utöver det dagliga trafiksäkerhetsarbetet. Insatserna inriktas mot rattfylleri, buskörning och hastighetsöverträdelser.
  • Polisen och kommunen lovar att tillsammans verka för att fler medborgare engagerar sig genom Grannsamverkan och därigenom bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Nordmalings kommun.
  • Kommunen lovar att fortsätta med fältverksamhet som innebär att personal från fritidsgården på helgerna åker runt i Nordmaling och letar upp de platser där ungdomarna befinner sig.
  • Kommunen lovar att avsätta 20 000 kronor för att möjliggöra medfinansiering av drogfria evenemang som anordnas för ungdomar i kommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".