Godståg
Arkivbild: Sara Karlsson/Sveriges Radio.
Nordmaling

Klart för stickspår till Rundvik

Kommunalrådet: Skapa bra förutsättningar för näringslivet
0:55 min

Till våren inleds bygget av ett stickspår som ansluter industriområdet i Rundvik med Botniabanan.

– Det här är ett sätt att skapa bra förutsättningar för näringslivet, och det är många företag som varit med i diskussionen runt framtagandet av projektet, säger Madelaine Jakobsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Nordmaling.

Järnvägsbygget inleds till våren och ska pågå till och med hösten 2019.

Industrispåret i Rundvik har varit aktuellt tidigare. Exempelvis finns i Rundvik redan ett tredje spår med förberedda växlar just för detta ändamål.

– Det som äntligen fått projektet att lossna är dels nytt fokus på att uppföra en öppen terminal för alla typer av gods, från sågtimmer till containrar och pallar, både in och ut. Dessutom har vi fått en mycket bra respons från näringslivet, säger kommunens näringslivsutvecklare Conny Nordendahl i ett pressmeddelande.

På sikt ser Nordmalings kommun en möjlighet att bli ett transportnav, bland annat genom en utökning av verksamheten i hamnen i Rundvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".