Maria Pietilä Holmner.
Maria Pietilä Holmner. Foto: Pontus Lundahl/TT.

Maria P-H till sjukhus efter krasch

Erik Danielsson: Det högra knät utsatt för en vridning.
0:16 min

Maria Pietilä Holmner kraschade i den nästa sista porten i det andra åket.

Maria Pietilä Holmner låg fyra efter det första åket – två tiondelar från pallen – men kraschade precis innan mål i det andra åket.

30-åringen kom sent, grenslade den näst sista käppen och såg ut att vrida till benet. Hon reste sig dock upp ganska snabbt, vinkade till publiken och haltade ut från målfållan med hjälp av stavarna.

Pietilä-Holmner är förd till sjukhus för undersökning.

– Just nu är hon på väg till sjukhus för att göra en magnetröntgen för att kolla hur det är med hennes högra knä som blev utsatt för en vridning. Det kommer dröja ett par timmar innan vi har mer information. Vi låter magnetröntgen få tala om hur det ser ut, säger Erik Danielsson som är pressansvarig för det alpina landslaget.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin vann, 78 hundradelar före fransyskan Tessa Worley och 1.09 före italienskan Manuela Mölgg. Kajsa Kling belv bästa svenska på en 20:e plats. Frida Hansdotter tappade mycket tid i det andra åket och slutade 25:a.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".