Maria Pietilä Holmner under storslalomen i Semmering.
Maria Pietilä Holmner under storslalomen i Semmering. Foto: TT Nyhetsbyrån.

VM i fara för Maria PH

Maria Pietilä Holmner: Det var ingen vacker syn
1:07 min

Maria Pietilä Holmner har röntgats efter sin krasch i österrikiska Semmering. Alpinstjärnan blir borta i sex till åtta veckor.

Efter att Maria Pietilä Holmner kraschat i och vridit till knät i den alpina tävlingen i österrikiska Semmering så gav magnetröntgen under tisdagskvällen besked.

Ett delvis skadat inre ledband och ett litet benblåmärke blev resultatet av kraschen i storslalomtävlingen. Korsbandet är alltså inte av vilket hade varit bland de värsta utfallen.

– Det var den snällaste skadan att få med tanke på våldet som hennes knä utsattes för. Det är väldigt skönt att hon inte behöver opereras, säger skidförbundets presskontakt Erik Danielsson till Radiosporten och fortsätter:

– Hon kan behöva lite lättare styrketräning för att komma tillbaka. Om sex till åtta veckor kan hon vara tillbaka på skidorna om allting går som det ska, säger Erik Danielsson.

VM som avgörs i schweiziska Sankt Moritz 6-19 februari är dock i fara för Pietilä Holmner. Det blir en tuff kamp mot klockan för att svenskan ska kunna stå redo när mästerskapet väl inleds.

– Än så länge jobbar jag fortfarande mot att stå på start på VM i februari, men hur det blir får de närmsta veckorna utvisa, säger Pietilä Holmner själv till förbundets hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".