"Bättre än genom stan" blir E4-betyget

Tunnel i centrum blir för dyrt, och folk kommer ändå att åka Kolbäcksvägen, så resonerar Vägverket. På Ålidhem möter P4 Västerbotten både positiva och negativa till att få E4:an som granne.
I går lade verket fram sitt förslag till lösning för E4:an och E12:an förbi Umeå. Vägverket vill nu att den som kommer norrifrån från Skellefteåhållet - istället för att köra genom centrala Umeå - ska ta och svänga in på Kolbäcksleden förbi Nydalasjön. Röster på Ålidhem igår var omväxlande positiva och till förslaget: - Jag tycker det är bra. - Själv är jag från Staterna och jag anser det borde vara någon slags ringled, det fungerar ju där så varför skulle det inte fungera här? - Bättre än genom stan i alla fall. - Släpp den över Kolbäcksbron och se till att vi får rastplatser vid Nydalasjön så att folk stannar till och upptäcker Umeå samtidigt. Den kontroversiella frågan om västlig led med en ny bro över älven vid Backen eller Baggböle överlämnas till regeringen att avgöra i en andra etapp som tidigast kan bli verkliget efter 2010.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".