Förlust för Skellefteå efter bortdömda mål

1:21 min

Skellefteå fick två mål bortdömda. Det bäddade för förlust mot Frölunda. Matchen slutade med 0 mål mot 3.

– 3-0 speglar väl inte matchen, tycker jag, säger Skellefteåtränaren Fredrik Öberg. 

Skellefteå fick två tunga motgångar på varsin sida om periodpausen, som om det inte räckte med de båda bortdömda målen tidigare under matchen.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Vi har två mål inne som blir bortdömda så det är hugget som stucket, tycker jag. Jag tror att det tog lite energi av oss att få målen bortdömda, säger han.

Gästerna var oerhört nära ett ledningsmål när Pär Lindholm forcerade in pucken vid Johan Gustafssons vänstra stolpe efter drygt nio minuter av matchen. Men efter videobedömning underkändes målet, eftersom Skellefteåbacken Mark Katic stört i målgården och kört på Gustafssons klubba.

Nästa möjliga mål kom med knappt en och en halv minut kvar av första perioden – men underkändes även det. Den gången var Jimmie Ericsson lite för närgången framför Johan Gustafsson enligt domarnas bedömning.

– Är det en touch inne i målgården kan jag köpa att det blir bortdömt, men det är en minimal touch och jag tror att det var utanför målgården, sade Ericsson till Cmore.

– Nu är ju reglerna som de är, men det är klart, vill vi ha mer mål i hockey kanske vi måste släppa lite på spärrarna. Men det är som det är.

Nicklas Lasu avslutade målskyttet i tomt mål sedan Skellefteå plockat ut målvakten i slutminuterna.

Matchserien fortsätter i Skellefteå på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista