Jorun Vallsten
Jorun Vallsten Foto: Frej Jönsson
P4 NÄSTA 2017

Jorun Vallsten är finalist nr. 1 i P4 Nästa Västerbotten

För att rösta på Jorun Vallsten - Andas: Sms:a p4vbtn (mellanslag) Låt1 till 722 50. Man får rösta max 10 ggr från samma telefon. Sms:et kostar 3 kr/röst + trafikavgift.

Vem är Jorun Vallsten? En kort intervju finns längst ner i artikeln!

Jag heter Jorun Vallsten och är en låtskrivare och sångerska som skriver popmusik.

Med enkla ackord och en melankolisk touch så skapas låtar med influenser av rock, pop och vismusik. Det blir ofta ett texter med stort allvar och inlevelse där jag berättar om känslor, minnen och samhällsfrågor.

Jag är född 1996 och uppvuxen i Strömstad men är nu bosatt i Storuman där jag studerar Musikproduktion på Storuman folkhögskola. 

Vem är Jorun Vallsten?

Jag heter: Jorun Vallsten

Jag föddes i: Göteborg

Musiken har jag hållt på med sedan: Jag var en vild liten spoling, men jag började sjunga i kör när jag var fem år till min kör lärarinnas stora sorg.

Jag inspireras av: All sorts musik som får mig att känna, människor som kommer, går eller stannar. Omvärlden och unika stunder i livet.

Mina andra intressen förutom musiken är: Träning, att umgås med familj och vänner, se på olika serier, att gå promenader i naturen med en podcast i hörlurarna.

Min favoritplats: Jag har många favoritplatser, men en plats jag har besökt ett flertal gånger det här året är en bro som går över Storuman ( Sjön ). Brevid den bron finns en bänk som har en fantastisk utsikt över naturen runt omkring.

Önskeresa: Det hade varit otroligt kul att besöka USA. New york, LA, Nashville är ju städer som är intressanta men bara själva kontinenten i sig själv. Så mycket populär kultur kommer ifrån USA. Därför har det har alltid känts så nära men långt bort.

Vad det betyder att jag är finalist: Att få vara en av finalisterna ger mig och Torsten möjligheten att sprida en låt som bara närstående annars hade fått höra. Det har varit underligt men väldigt roligt att få höra sin låt på radio också.

På finalen ska jag: Försöka göra ett grymt framträdande med Johanna som kompar på scen, lyssna på alla fina bidrag, sedan får det bli en glass på det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".