Blåljusnyhet, Polis
Foto: Johan Nilsson/TT

Man anhållen för misstänkt våldtäkt

Polisen: Den misstänkte namngavs direkt
1:00 min

Den 27-åriga man som är misstänkt för en våldtäkt i Umeå natt till fredag har anhållits på sannolika skäl.

Vid 04-tiden, natten mot långfredagen inkom en anmälan om en våldtäkt i en lägenhet i Umeå.

– Vi tog med kvinnan till sjukhuset och hörde henne, säger Peder Jonsson kommunikatör vid polisens regionledningscentral i Umeå.

Kvinnan namngav den misstänkte gärningsmannen och han kunde gripas i lägenheten. Där påträffades ytterligare ett flertal personer som är hörda av polis under morgonen.

Polisen har också gjort beslag på platsen som ett led i den pågående förundersökningen.

Ärendet har tagits över av jourhavande åklagare i Umeå.

– Den misstänkte ska höras och sedan ska åklagare ta ställning till om mannen ska anhållas, säger Peder Jonsson vid polisen i Umeå.

Uppdaterad 14:25

Förhörhet är ganska precis avslutat med den misstänkte, enligt jourhavande förundersökningsledare vid polisen Mats Bruhn.

Uppdaterad 15:40

Mannen som är 27 år gammal anhölls misstänkt för våldtäkt efter klockan elva på lördagsförmiddagen av åklagaren. Enligt Åklagarmyndighetens presstjänst har han anhållits på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Senast måndag ska åklagaren besluta om mannen ska begäras häktad. Fram tills dess är han frihetsberövad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".