Elvira Lander
Elvira Lander Foto: Madeleine Harrati/SR

Nytt humorprogram görs i länet

4:17 min

Idag avslöjar vi sommarens stora humorsatsning. Programledare blir Elvira Lander och Tora Larsson.

Den 26 augusti har humorprogrammet SCENEN premiär i etern. I programmet får vi följa humorduon Elvira Lander och Tora Larsson under tiden som de försöker få liv i stadupscenen i Umeå, något som ligger nära det vanliga livet.

– Det är jättespännande och utmanande, roligt och krävande, säger Elvira Lander. 

Det är på tiden som ett program av det här slaget görs, menar Elvira. 

– Vi andas stand up och improvisation, vi håller på att bygga scenerna i Umeå. Det är försvinnande få platser att hålla till på och vi vill få till en bra bas. 

Ett av målen med programmet är att få fler nya komiker att ställa sig på scen för första gången och programmet blir lite som terapi, menar hon. 

– Vi träffas och pratar om saker som har varit roliga, pinsamma och jobbiga. Allt är som vanligt, eller som på en fest kan man säga. 

Hur blir man en bra komiker?

– Öva, öva och åter igen öva.

Och hur ska man våga?

– Då ska man tänka att man lever bara en gång och att ett misslyckande leder till förändringar som kan vara bra, det kommer bara bra grejer ur det, säger Elvira Lander. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista