Leif Stenberg
1 av 2
Leif Stenberg vid teatergruppens sista framträdande. Foto: Anders Wikström
Tomas Wennström
2 av 2
Tomas Wennström Foto: Jonna Spik/SR
"Det sker med vrede och flaggan i topp".

Teatergrupp lägger ner

Det gäller att hitta nya möjligheter att komma fram
2:09 min

Teatergruppen Tro, hopp och mod i Umeå upphör. Enligt Leif Stenberg sker det mot deras vilja. Men kulturnämndens socialdemokratiske ordförande Tomas Wennström tillbakavisar kritiken.

Verksamheten handlar om en kamp för alla människors lika värde, säger Leif Stenberg.

- Det stör mig att kommunen har en sådan där fantastisk skrivning om alla människors lika värde. Det finns några tusen människor här som lever verkligen längst, längst ner. De har inte människors lika värde. Vi har bjudit upp kommunen till dans hundra gånger. De har tackat nej hundra gånger. Vi har inte lyckats få en repa i den här stålväggen.

- Alltså det där är inte sant. Vi tycker att de gör ett väldigt viktigt jobb och hade ju bestämt oss för hur det här skulle hanteras framöver så jag förstår faktiskt inte vad som hänt som genererar den här kritiken, säger Tomas Wennström (S).

Enligt honom genomfördes för någon månad sedan ett möte där det bestämdes att föreningen skulle göra en ansökan som kommunens olika berörda nämnder och landstinget sedan i sin tur skulle samordna; allt för att det skulle bli så enkelt som möjligt för föreningen.

- Plötsligt får jag höra att de lägger ner, det här behöver redas ut, tycker kulturnämndens ordförande Tomas Wennström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".