Skellefteå AIK, spel mot Skellefteås mål. Pucken ser ut att kunna gå in i målet
Minskade publikintäkter är en av anledningarna till minusresultatet. Foto: Erland Segerstedt/TT

Stort minusresultat för Skellefteå AIK

Skellefteå AIK gör ett minusresultat 2016-17. Orsaken sägs bland annat vara sämre sportsliga framgångar än tidigare.

Minus 17 miljoner kronor är klubbens resultat, enligt ett pressmeddelande. Skälet till minusresultatet, är bland annat att framgångarna i grundserien inte varit desamma, och att publikintäkterna minskat.

– En stor och engagerad publik på plats är inte bara en fråga om ekonomi utan också om hur det är att komma till Skellefteå, hur det är att spela med oss och för den delen mot oss, säger klubbens ordförande Pär Nordlund i pressmeddelandet.

Långsiktiga investeringar i arenan och restaurangverksamheten sägs också ha bidragit till det negativa resultatet.

Kommande säsong minskas föreningens totala kostnadsmassa med tio miljoner kronor. Minusresultatet ska däremot inte påverka ungdoms- och juniorverksamheten.

– Vi är mycket nöjda med spelartruppen och vår sportsliga ledning och inleder även en satsning på en damverksamhet. Vi stannar inte av i vår ambition att utveckla ishockeyn, säger Pea Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey

– Skellefteå AIK har en i grunden stark ekonomi. Det gör att vi kan hantera år som detta med ett dåligt resultat. Nu jobbar vi stenhårt för att vända utvecklingen, säger Pär Nordlund, ordförande i Skellefteå AIK Hockey.

Mindre besparingar kommer att ske i spelarbudgeten för representationslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".