EGEN Polisbil på uppdrag polis
Arkivbild. Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Nordmaling

Krock i korsning på E4 vid Håknäsbacken

Strax före halv tolv kom ett larm in om en trafikolycka på väg E4 vid Håknäsbacken i Nordmaling kommun.

– Vi vet inte så mycket än mer än att det har skett en olycka i en korsning mellan två bilar och att det ska ha varit totalt sju personer inblandade, säger Marie Andersson kommunikatör på polisen i Västerbotten.

En person har först till sjukhus och skadeläget är oklart och likaså ifall det finns några problem med framkomligheten på vägen där bilarna står i norrgående fil. En bärgare är på väg till platsen.

– Jag kan inte säga något mer om skadeläget men jag har inte fått någon rapport om att någon skulle vara allvarligt skadad, säger Marie Andersson vid polisen.

Uppdatering 17:04

Jörgen Forslund, räddningsledare på plats, säger till Västerbottenskuriren att det har varit en kollision mellan två bilar vid korsningen där den ena bilen körde ut och sedan in i sidan på den andra bilen.

Forslund säger även att det var sex personer inblandade i olyckan och att en har transporterats med ambulans. Övriga är oskadda men chockade.

Vägbanan ska nu vara städad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".