Skellefteå tingsrätt

Misstänkt för mordbrand i Ursviken häktad

Den man i 20-årsåldern som misstänks ha orsakat bränder i Ursviken, måndagen den 7 augusti, har nu begärts häktad misstänkt för två fall av mordbrand.

Det var tidigt under måndagsmorgonen som det kom in ett larm till räddningstjänsten om en barack som stod i lågor i Ursviken, Skellefteå. Daniel Andersson var insatsledare på räddningstjänsten den dagen.

– Baracken var i stort sett helt nedbrunnen när vi kom till platsen. Det viktigaste var att förhindra spridning av elden, sade Daniel Andersson då till P4 Västerbotten.

Ingen person befann sig i baracken när den tändes på, och enligt Daniel Andersson används den som fikarum och liknande av en person som håller på att göra ved i närheten.

I närheten av branden i baracken brann även en soffa, och även den branden misstänks mannen ligga bakom. Mannen greps på måndagsmorgonen en stund efter att larmet kommit in till polisen.

Bedömningen görs nu att det finns risk för att det misstänkta mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet, och eftersom brottet kan ge minst två års fängelse häktas nu mannen.