Fotboll
Fotboll på fotbollsplan Foto: AOMSIN/Pixabay

Redo att ta revansch mot fotbollsstjärnorna

"Vi kommer att ge dem en match"
3:07 min

Fotbollsstjärnor och TV-kändisar åker till Blattnicksele på torsdagen för att utmana bygdens lokala fotbollsstjärnor.

Det är sportjournalisten Patrick Ekwall som är lagkapten för det så kallade tv-laget. Laget består av flera tv-kändisar och fotbollsstjärnor. Däribland Tavelsjösonen Jesper Blomqvist och ståuppkomikern Özz Nuyen. I kväll ska de möta ett fotbollslag från Blattnicksele.

– Vi har tagit upp gamla a-laget och personer som spelat eller prövspelat för Blattnicksele. Det finns en hård Blattnicksele-anknytning och några i laget är fortfarande aktiva. Det är dem vi hoppas på, säger Mathias Bäcklund, arrangör och styrelseledamot i Blattnicksele IF.

Men det är inte första gången tv-laget är i Blattnicksele. För två år sedan möttes de för första gången. 

– Då var tv-laget betydligt starkare än oss och vann den matchen. Men vi ska göra vad vi kan i kväll för att ge dem en match, säger Mathias Bäcklund.

Området där matchen ska spelas öppnar 17:00 och det kommer att finnas bland annat hoppborgar för barnen. Matchen 19:00 och under kvällen kommer det att bjudas på rockpub och kändismingel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".