Stor lastbilsshow flyttas till Lycksele travbana

4:14 min

Lastbilsshowen Näsmark Trophy går av stapeln i morgon. Men eventet har flyttats från Näsmark till Lycksele travbana.

Så här års brukar Näsmark i Bjurholms kommun förvandlas till ett mekka för lastbilsfantaster. Då anordnas Näsmark Trophy. Ett motorevent för enbart lastbilar. Men i år är det få lastbilsljus som lyser upp sommarnatten i Näsmark. Eventet är nämligen för första gången i Lycksele. 

Tidigare hölls det hemma på gården hos Stellan Olofsson som är grundare till eventet och har ett eget åkeri. Men nu har det växt så mycket att de har prövat att flytta det.

– Det blir mycket folk som ska komma och titta. Då måste man ha toalett och duschar till alla. Det sliter rätt hårt på hemmet, så fick vi ett erbjudande om att komma till Lycksele på travet, så vi prövar att vara där i år, säger Stellan Olofsson.

Drygt 100 lastbilar kommer att ställas ut på travet i Lycksele. Dessutom kommer branschutställare och besökarna kunna rösta fram sina favoritlastbilar i olika kategorier.

Vad karakteriserar exempelvis en riktigt snygg timmerlastbil?

– Han är stilren och fin. Det finns motivlackade, det finns lastbilar med stripes eller med dekaler. Det är den enda tävlingen i hela Sverige där det är folket som röstar. Annars är det jury. Därför kan det kan bli väldigt olikt mot andra tävlingar, säger Stellan Olofsson.