Flera brott i Lycksele

Tömde pulversläckare och kastade askkopp in i björnhägn

1:14 min

Under måndagsförmiddagen har polisen fått in en hel del anmälningar om brott i Lycksele.

Klockan 10:37, fick polisen in uppgifter om att någon, eller några, ska ha klippt sönder ett staket och tagit sig in på djurparksområdet i Lycksele. Där har en kiosk utsatts för inbrott och skadegörelse, då någon har tömt en brandsläckare där.

Därutöver har en stor askkopp med fimpar kastats in i björnhägnet. Polisen är plats och genomför under dagen en brottsplatsundersökning.

Tidigare under dagen, klockan 06:53, hittades en gammal bil vid Bilprovningen, Hällan. Bilen har körts in i en vägg och sedan ner i ett dike. Vid närmare kontroll visade det sig att bilen är stulen. Den har tidigare stått avställd i en lada i by utanför Lycksele. Polisen har varit i kontakt med ägaren av bilen som uppger att bilen ska skrotas.

Klockan 08:07 larmades polisen om ett inbrott på en restaurang/café på Furuvik. Även där har en pulversläckare tömts inomhus, och polisen har varit där och genomfört en brottsplatsundersökning.

Klockan 09:48 inkom sedan ett larm om ett inbrott på Gammplatsen, där ännu en brandsläckare tömts på skum.

Polisen uppger att det i nuläget inte finns några misstänkta för dessa brott. Vid iakttagelser som kan ha med dessa händelser att göra uppmanar polisen att du kontaktar dem genom att ringa 114 14.

Huruvida spekuleras det att det är samma gärningsman eller gärningsmän på de här händelserna?

– Det är väl lite för tidigt att säga om det är det, men det går ju att konstatera att på tre ställen har det tömts brandsläckare, säger Marcus Isacsson, jourhavande på polisens regionledningscentral.