Tinna Sandström och Hanna Sondell tipsade oss tillsammans med Gerhard Stenlund.
Tinna Sandström och Hanna Sondell har tillsammans med Gerhard Stenlund tipsat oss om länets läckerheter i sommar. Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio
Sommartips

Inte bara ätbart utbud på länets matfestivaler

Sommartips vecka 33: Smakfestivaler i Västerbotten
5:12 min

Både Skellefteå och Umeå har på senaste år satsat mycket på sina matfestivaler, och de ligger båda två lite senare på sommaren. Förutom lokal mat så erbjuder festivalerna annat skoj "mellan tuggorna".

I sommarens sista avsnitt av sommartipsarna har Tinna Sandström och Hanna Sondell tagit till vara på att hösten närmar sig. De tipsar om matfestivaler där du förutom att köpa råvaror och serverad mat kan gå på föreläsningar och njuta av livemusik.

Kanske är det dags att likt en brunbjörn börja bunkra upp inför den kommande hösten och vintern?

Om du vill besöka spännande platser eller prova på något nytt under semestern behöver du inte lämna länet. Varje vecka ger våra sommartipsare, Tinna Sandström och Hanna Sondell, oss tips på roliga och spännande saker att uppleva i länet. 

I etern kan du höra dem strax efter 06:30 på tisdagar, samt i repris strax efter 15:30 på fredagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".