En bild på ett polisemblem
Polissegion Nord har bland annat anställt flera civila utredare och satt in fler förebyggande insatser. Foto: Bertil Ericson/TT

Outredda brott samlas på hög hos polisen i norr

Thomas Nilsson: Vi klarar av flest brott i landet
0:47 min

Antalet öppna brottsutredningar ökar i polisregion Nord. Chefen för utredningsenheten i polisregion nord försvarar sig med att enheten har störst andel uppklarade brott i hela landet.

Andelen öppna brottsutredningar har ökat med 13 procent i polisregion Nord det senaste året, medan ökningen i hela landet ligger på 1,3 procent, rapporterar Svenska Dagbladet.

Samtidigt har polisregion Nord flest uppklarade brott i hela landet. Det säger chefen för utredningsenheten i polisregion Nord, Thomas Nilsson.

– Det är inte positivt att balanserna har ökat. Men jag tycker att det är viktigt att sätta det i perspektiv, att vi faktiskt har en effektiv utredningsverksamhet som klarar upp flest brott i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".