Anna Axelsson, Programproducent på Umeå smakfestival och Anna-Lena Fomin, kund och kommunikationschef på Vakin i radiohuset
Västerbottniskt vatten ska marknadsföras på Umeå smakfestival. Foto: Karl-Johan Vannmoun/Sveriges Radio
Umeå Smakfestival

Kranvatten ska marknadsföras på smakfestival

Umeå Smakfestival: För oss var det helt logiskt att fokusera på vatten
2:14 min

Umeå Smakfestival genomförs i år för fjärde gången. I år kommer bland annat vatten från Västerbotten att marknadsföras på smakfestivalen.

Umeå Smakfestival övergripande tema i år är "inspiration från hela världen", där fokus ligger på att lyfta spännande smaker från omvärlden. Men vatten i sig smakar som bekant inte så mycket.

– Vatten är ju ett av världens absolut viktigaste livsmedel. Jag tycker nog att det passar jättebra på en smakfestival, säger Anna-Lena Fomin, kund och kommunikationschef på Vakin som kommer att delta.

Anna Axelsson, programproducent på Umeå Smakfestival, håller med.

– För oss var det helt logiskt att fokusera på vatten och berätta om det förträffliga vatten vi har här, och det förkastliga med att köpa buteljerat vatten, säger hon.

För att lyfta fram dricksvattnet samarbetar Vakin med den prisbelönte stjärnbartendern Emil Åreng som på plats delar med sig av recept och tips på hur vanligt kranvatten kan smaksättas eller utgöra basen i alkoholfria drinkar.

– Man kan lätt göra smaksatt vatten själv, med råvaror som vi har runtomkring oss i Västerbotten. Till exempel hjortron, säger Anna-Lena Fomin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".