Ett barn plaskar i regn. Foto: Erica Dahlgren/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Erica Dahlgren/Sveriges Radio

Sommarjobbare får sitta hemma vid regn

Josefin Johansson, LO Ung: Det är inte olagligt att anställa en person och inte reglera lön
2:07 min

Samtalen till LO:s stödlinje för unga sommarjobbare, har ökat den här sommaren. Sedan den 7 juni har växeln tagit emot samtal från 1 163 personer, drygt 200 fler än i fjol.

– Allra flest så handlar det om frågor kring lön, scheman, uppsägningar och vilka försäkringar som gäller, säger Josefin Johansson som är sekreterare för LO Ung.

En del samtal handlar om så kallade solskensavtal. Det innebär att sommarjobbare blir sittande hemma i väntan på bra väder, och ett samtal från arbetsgivaren – eller hemskickade tidigare från arbetet om det regnar.

Det finns ingen lagstadgad minimilön i Sverige.

Enligt Josefin Johansson är det inte olagligt med solskensavtal, men om det finns kollektivavtal på arbetsplatsen kan det röra sig om avtalsbrott.

– Det finns ingen lagstadgad minimilön i Sverige, så det är inte olagligt att anställa en person och inte reglera lön och sånt, men är det så att det finns ett gällande kollektivavtal på arbetsplatsen så är det ett rent avtalsbrott, säger Josefin Johansson.

Arbetsgivare som inte har kollektivavtal måste skriva ett avtal med varje anställd. Något många arbetsgivare struntar i, utan i stället tillämpar solskensavtal. Det vill säga att personal kan bli hemskickad vid dåligt väder.

– Så länge det finns människor som vill tjäna pengar till vilket pris som helst så kommer människor att utnyttjas på arbetsmarknaden, säger Josefin Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".