Ambulans. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Arkivbild. Foto: Peter Öberg/Sveriges Radio.
Umeå

Svårt skadad efter fall från sjätte våningen

Börje Öhman, polisen: Mannen försökte klättra ner
1:58 min

En man i 25-årsåldern föll ner från en balkong på sjätte våningen efter ett bråk på ett gruppboende i Umeå.

Polisen fick larm om ett bråk på gruppboendet i Umeå strax före klockan 18 på torsdagskvällen, men hade då ingen patrull att skicka, säger kommunikatören Börje Öhman på polisens regionledningscentral.

– Vi fick samtal om att en boende var utåtagerande, bråkade, och var hotfull. Personalen hade varit tvungen att låsa in sig. Vi hade ingen polispatrull att skicka och fick uppgift om att väktare skulle åka till adressen, säger Börje Öhman.

En dryg timme senare kommer ett nytt larm från samma gruppboende. En man i 25-årsåldern har ramlat ner från sjätte våningen, enligt vittnesuppgifter när han försökte klättra ner från en balkong.

– Det visar sig att det var samma man som tidigare hade bråkat.

– Just nu ser det helt klart ut att han har försökt klättra. Han var ensam och det finns vittnen på själva fallet, säger Börje Öhman.

Alltså att han inte skulle ha blivit knuffad, utan klättrat ut på eget bevåg?

– Det är riktigt. Det finns ingen misstanke om att han är knuffad, utan han har på eget bevåg klättrat ut och sannolikt försökt klättra ner, och har ramlat i samband med det.

Finns det någon teori om varför han skulle klättra ut på en balkong på sjätte våningen?

– Nej, det har vi ingen uppgift om än. Vi är på plats och håller förhör med dem som finns på boendet.

Enligt Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare, utreder nu polisen händelsen som mordförsök, eftersom att de inte har en klar bild över händelseförloppet.

Mannen har förts till Umeå universitetssjukhus. Där vårdas han för svåra skador på Intensivvårdsavdelningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".