Förardörr och backspegel på polisbil med polisens emblem
Arkivbild. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.

Fall från höghus utreds som mordförsök

Jari Kiemunki: Vi vet inte med säkerhet vad som gjort att han fallit ner
1:18 min

Polisen har ingen klar bild av händelseförloppet, och utreder därför händelsen, där en man i 25-årsåldern föll från sjätte våningen, som mordförsök.

Händelsen där en man i 25-årsåldern föll ner från en balkong på sjätte våningen på ett boende på Umedalen i Umeå utreds nu av polisen som mordförsök. Det eftersom det råder en del oklarheter kring händelsen.

– Omständigheterna kring händelsen är så pass oklara att det går inte att utesluta att det ligger ett brott bakom, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare.

Det polisen vet har hänt är att en person har fallit ner från en fastighet. Enligt vittnesuppgifter föll mannen från sjätte våningen.

– Vi vet inte med säkerhet vad det är som gjort att han har fallit ner, säger Jari Kiemunki.

Initialt larmades polisen om en ordningsstörning där en person som är brukare på ett gruppboende agerat på ett sätt som gjort att personalen inte ville släppa in honom i den lägenhet där de befann sig.

När polisen senare var på väg till platsen fick de besked om att en person har fallit ner från sjätte våningen. Det visar sig då vara samma person som varit föremål för ordningsstörningen.

– På något sätt har han tagit sig ut på balkongen och på något sätt har han fallit ner därifrån, och det är det vi måste utreda nu, säger Jari Kiemunki.

Mannen vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus med svåra skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".