Brand Västerslätt Northbike
1 av 3
Branden är nu släckt men byggnaden gick inte att rädda. Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio
Brand Västerslätt Northbike
2 av 3
Räddningstjänst, tillsammans med butikens personal och några personer från grannfastigheterna, lyckades rädda en del av butikens fordon. Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio
Brand Västerslätt Northbike
3 av 3
Branden är nu släckt men byggnaden gick inte att rädda. Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio

Platschefen: Vi fortsätter med verksamheten

Under söndagen brann motorcykelbutiken Northbikes lokaler på Västerslätt i Umeå ner till grunden. Enligt Jessika Häggling, platschef på Northbike, kommer de att kunna fortsätta med verksamheten nästan som vanligt.

– Vi har ju sådan tur att vi har två ställen. På systerbolaget på Ersboda har vi datorer som är uppkopplade på samma servrar, så säljarna kommer att kunna sätta sig där och fortsätta ringa kunder, berättar Jessika Häggling.

De letar också redan nu efter lokaler där de kan fortsätta med sin verkstadsverksamhet i.

Jessika Häggling fick reda på att det brann ganska fort. Hon och ett team från personalen var snabbt på platsen. I nuläget har Jessika Häggling inga siffror på värdet av det som försvunnit i branden.

– Vi är ju som i chock allihop nu. Nu får man börja tänka efter vad som är där inne. Räkna siffror har vi inte gjort idag. Det viktiga är ju att ingen personal var där. Vi hade ju stängt idag, säger hon.

Räddningstjänst, tillsammans med butikens personal och några personer från grannfastigheterna, lyckades dock rädda en del av butikens fordon som stod i tält i anslutning till byggnaden som brann.

– Men det viktigaste är ju att människorna finns kvar. Allt materiellt går ju att ersätta, säger Jessika Häggling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".