Kollage Batra Riedl Ågren
Anna Kinberg Batra avgår som partiledare för Moderaterna. Länsmoderaterna Edward Riedl och Anders Ågren ser nu framåt mot valrörelsen. Foto: TT/Sveriges radio
Kinberg Batra avgår

Jakten på ny partiledare startar

Anders Ågren, M: Vi har ju inte fått prata någon politik
0:54 min

Moderaternas Anna Kinberg Batra meddelade på en presskonferens i förmiddags att hon avgår som partiledare. Nu startar jakten på hennes efterträdare.

Flera länsförbund i landet hade krävt hennes avgång, däribland moderaterna i Västerbotten. Anders Ågren är moderaternas länsordförande, och tycker beskedet var väntat.

– Det blir tillslut en ohållbar situation, och vi har sett hur förtroendet för vår partiledare minskat. Man kommer till en gräns då det inte längre går, säger Anders Ågren.

– Vi måste ta fram en partiledare som alla snabbt kan ställa sig bakom, och som också kan leda oss i en valrörelse nästa år, säger Edward Riedl, riksdagsledamot från Västerbotten. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".