Inbrott, illustrationsbild. Foto: Scanpix
Foto: Scanpix.

Ovälkomna nattliga besök i Umeåtrakten

Under natten till onsdag har flera larm kommit till polisen om främmande personer som tagit sig in i bostäder i Umeåtrakten.

Inte mindre än tre olika anmälningar har kommit till polisen i Umeå under natten, gällande att främmande personer tagit sig in i deras bostäder.

Vid kvart i ett kom det första larmet från en villa i Sörmjöle där man vaknat av att en främmande person fanns i huset. När anmälaren vaknade så ska den här personen ha lämnat villan.

En knapp timme senare kom ett larm från Ålidhem där en man befann sig i korridoren utanför boendet och som betedde sig märkligt. Polis skickas till platsen och en man i 25-årsåldern fick följa med polis till stationen för provtagning. Mannen misstänks för ringa narkotikabrott.

Och ytterligare en halvtimme senare var det dags på Sofiehem. En villaägare hör av sig till polisen efter att ha vaknat av att någon befinner sig inne i huset. När anmälaren kliver upp försvinner två personer från platsen och de verkar ha fått med sig saker från bostaden.

Polisen har sökt efter de misstänkta men utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".