brand, bjurström
1 av 2
"Strålningsvärmen var enorm", skriver räddningsledare Ola Lindström. Foto: Ola Lindström
Brandbil i uttryckning
2 av 2
Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Man saknas efter brand i Boliden

En granne larmade under natten om att det brann i villan bredvid.

Villan var helt övertänd när räddningstjänst och polis kommer till platsen, enligt uppgifter från polis. Huset kommer låtas brinna ner till grunden.

Det är ännu oklart om det fanns någon person i byggnaden när branden utbröt. Personen som är skriven på adressen, en man i 60-års åldern, har inte kunnat lokaliseras.

– Det finns en uppenbar risk att mannen kan ha omkommit i branden, säger Börje Öhman som är rlc-befäl vid polisen.

Platsen har spärrats  av och kommer bevakas tills dess att branden svalnat, efter det kommer en teknisk undersökning göras.

– Branden måste kallna innan vi kan göra något, det kan ta ett till flera dygn. När det kallnat kommer vi undersöka om det finns några spår av mannen, säger Börje Öhman.

Ola Lindström, räddningsledare på räddningstjänsten i Skellefteå skriver i ett pressmeddelande att branden var omfattande:

"Villan var helt övertänd och strålningsvärmen var enorm. Vi inriktade oss på att skydda en ladugårdsbyggnad och en sommarbostad. Båda byggnaderna lyckades vi skydda."

Anhöriga har underrättats.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".