Sinnika Sjunnesson, projektledare SM-veckan Skellefteå
Sinnika Sjunnesson, projektledare SM-veckan Skellefteå. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
SM-veckan i Skellefteå

Fem debuterande sporter på SM-veckan

Sinnika Sjunnesson: Ett ypperligt tillfälle att komma och uppleva något nytt
2:21 min

Det blir 28 sporter som ska avgöras under SM-veckan i Skellefteå i vinter, varav fem av sporterna aldrig tidigare varit med.

Projektledare SM-veckan är Sinnika Sjunnesson, hon presenterade sporterna genom att lägga ut dem på gräsmattan. Hon ser framförallt fram emot en stor blandning av sporter. Bland annat då fem nya sporter som tidigare aldrig varit med introduceras på SM-veckan i Skellefteå.

– Det är snowboard, freeskiing, klättring, kyodo och puckelpist som är helt nya, berättar projektledaren.

SM-veckan blir en dag längre än tidigare år. När sporterna presenterades i dag framgick att längdskid-SM förlängs att även inkludera damernas tremil och herrarnas femmil.

– Det är ju så med många av de här idrotterna så kanske man aldrig sett dem förut så det är ett ypperligt tillfälle att komma och faktiskt få uppleva något nytt, hoppas Sinnika Sjunnesson.

Förutom campingen som fungerar som skidstadio kommer SM-sporter att avgöras på arenaområdet, Norrvalla, Eddahallen och i den nybyggda Balderhallen i centrala Skellefteå. Men också i Klutmark och Bygdsiljum kommer SM-medaljörer koras.

SM-veckan i Skellefteå avgörs inte förrän 20-26 mars med anledning av vinter OS som hålls i Pyoengchang, Sydkorea.

Relaterat

Mer om SM-veckan 2018

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".