Maria Sandström (C) Skellefteå
Maria Sandström (C). Foto: Stefan Dahlqvist
Kyrkovalet 2017

Maria Sandström (C): Kyrkan ska nå så många som möjligt

"Kyrkan har en fantastisk fin verksamhet. Det känns meningsfullt att ställa upp"
4:10 min

En av de som kandiderar till kyrkovalet är Maria Sandström, Centerpartiets första namn på valsedeln till stiftsfullmäktige.

Det finns några frågor som ligger Maria Sandström varmt om hjärtat, till exempel att kyrkan ska nå så många människor som möjligt. Hon tycker att det känns meningsfullt att ställa upp i kyrkovalet.

– Kyrkan har en fantastisk verksamhet för många människor. En fin barnverksamhet, körverksamhet och mycket fin verksamhet även för äldre. Även internationellt arbete som är väldigt viktigt, säger Maria Sandström.

Hon betonar också vikten av att stå upp mot de främlingsfientliga krafter som mobiliserar sig runtom i landet. Enligt Maria Sandström har Centerpartiet varit en stark röst för integration och tolerans i samhället. Den viktigaste frågan för henne är människors lika värde.

Vi tycker att det är viktigt med verksamhet i bönhus ute i bygden.

En annan viktig fråga är kyrkans tillgänglighet.

– Man ska ha verksamhet överallt, och inte bara centralisera all verksamhet så att det bara finns för de som bor i stan. Vi tycker att det är viktigt med verksamhet i bönhus ute i bygden. Alla betalar ju skatt, säger hon.

En aktuell fråga är om präster ska kunna säga nej till att viga homosexuella par, är det upp till prästerna att välja?

– Vi har haft traditionellt en ganska fri syn, att man ska få tycka som man vill. Men för min del tycker jag att det känns väldigt märkligt att man ska värdera andra människors kärlek olika, säger Maria Sandström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".