Gustav Frosteblad Frimodig kyrka
Gustav Frosteblad, Frimodig kyrka. Foto: Lina Eriksson/Svenska kyrkan
Kyrkovalet 2017

För Frimodig kyrka står tron på Jesus Kristus i centrum

Gustav Frosteblad: Det ska vara en grundmotivering till all verksamhet och allt vi gör
4:00 min

Partipolitiskt obundna nomineringsgruppen Frimodig kyrka är ett av alternativen i kyrkovalet som nu närmar sig. Gustav Frosteblad kandiderar för dem.

Enligt Gustav Frosteblad är kyrkans främsta uppgift att sprida evangeliet om Jesus Kristus och att tala om Jesus Kristus.

– Det ska vara en grundmotivering till all verksamhet och allt vi gör – att sprida kunskapen om Jesus, och att detta får folk att kunna ta emot detta budskap bättre, säger Gustav Frosteblad.

Gustav Frosteblad berättar att Frimodig kyrka hoppas att folk ska finna tron på Jesus Kristus när de kommer till Kyrkan. De hoppas att människor ska finna tron på att Jesus kom till jorden som ett litet barn och sedan tog på sig alla människors skulder och synder.

Hur ser ni kring frågan att viga samkönade par?

– Jag personligen skulle viga samkönade om jag fick att några skulle vilja bli vigda av mig. Men Frimodig kyrka står för att prästen, som alla andra, ska få en chans att själv läsa bibeln och själv komma fram till ett beslut. Att viga samkönade är historiskt sett ganska nytt, säger Gustav Frosteblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".