Åse Nymberg, personalchef för stöd och omsorg i Umeå kommun.
Åse Nymberg, personalchef för stöd och omsorg i Umeå kommun. Foto: Agneta Johansson/Sveriges Radio.
Umeå

Umeå tackar sommarvikarier i en annons

Personalchefen: Vi önskar att de ska komma tillbaka nästa år också
0:48 min

För andra året i rad har socialtjänsten i Umeå satt in en annons i lokalpressen för att tacka alla sommarvikarier för ett bra jobb.

– Vi vill visa vår uppskattning till våra sommarvikarier som har sett till att vi har kunnat ha en bra service och vård i sommar, säger Åse Nymberg som är personalchef för vård och omsorg i Umeå kommun.

Men behövs det en annons för det?

– Ja, vi vill att de verkligen ska känna att vi verkligen är tacksamma för det arbete de har gjort. Och att vi önskar att de skulle komma tillbaka nästa sommar också, säger Åse Nymberg.

Så ni flirtar lite med dem?

– Absolut, de är ju jätteduktiga.

Ni gjorde det här förra året också. Vad hände efter den annonsen?

– Vi fick en positiv reaktion från medarbetarna och ordinarie personal. Och andra kommuner undrade om de också kunde få lov att använda samma koncept.

Gjorde de det?

– Jag har inte kontrollerat om de har gjort det men jag tror det, säger Åse Nymberg.

I annonsen med rubriken Tack till alla sommarvikarier inom socialtjänsten! skriver Umeå kommun att man stod inför en stor utmaning att hitta sommarvikarier till socialtjänstens verksamhet. Nu när sommaren är över säger man att verksamheten flutit på mycket bra.

"Våra vikarier har varit mycket uppskattade av både kollegor, chefer och individer som fått stöd", står det i annonsen.

Umeå kommun riktar ett stort tack till de som jobbat som sommarvikarier inom äldre- och funktionshinderomsorgen, individ- och familjeomsorgen och på boenden för ensamkommande barn. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".