Erica Dahlgren med mössa. Foto: Helena Ramfjord/Sveriges Radio
Erica Dahlgren, spanar om stort och smått i vardagen. Foto: Helena Ramfjord/Sveriges Radio
Ericas fredagsspaning

Om älgköttet som blir kvar i frysboxen

Uppmaningen: Rädda köttet från frysboxdöden
5:01 min

Vi dyker rakt ner i den västerbottniska frysboxen. Där ligger det för mycket gammalt älgkött, menar Erica Dahlgren.

Vi har för stor respekt för den vilda, ekologiska och närproducerade superdelikatessen älgkött, men kanske lite för mycket respekt?

Mycket kött sparas till det där särskilda tillfället som kanske aldrig dyker upp. Kvar blir ett fint kött, bortglömt längst ner i frysboxen. 

– Utmärkt fint viltkött hamnar i frysen och sen när det gått ett par månader har den vanliga västerbottningen travat bärpåsar, fryst broccoli, gröna ärter och fiskpinnar över så man ser inte längre det där älgköttet som ligger där under, säger Erica Dahlgren.

 

Erica Dahlgren spanar i P4 Morgon varje fredag ca 07:15.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".