Skiss över kuturhusets utseende
Skiss över kommande kulturhuset. Foto: Skellefteå kommun
Skellefteå

Tre utvalda till kulturhusbolagets styrelse

Kommunalrådet: Jag måste ta på mig ett visst ansvar
3:27 min

Ett kulturhusbolag håller nu på att bildas i Skellefteå. Kommunfullmäktige utsåg till att börja med tre styrelsemedlemmar under måndagskvällens möte.

Det första steget mot bildandet av ett nytt kulturhusbolag i Skellefteå är nu taget. Skellefteås kommunfullmäktige beslutade sent i går om både bolagsordningen och påbörjade bildandet av en styrelse, genom att utse de tre första politikerna.

Det blev kommunstyrelsens ordförande Lorents Burman (S), Micaela Löwenhöök (M) samt Evelina Fahlesson (S):

– Vi tre ska sätta oss ned, till att börja med, och se vilka fyra övriga representanter vi ska ha i styrelsen, säger ordförande Lorents Burman.

Det var en tuff strid mellan partierna om vilken politiker som skulle få vice ordförande platsen, den plats som inte var till socialdemokraterna. Det ledde till en röstningsprocess med vanliga hedeliga röstsedlar.

Vice ordförande och Moderaternas representant blev Micaela Löwenhöök. Socialdemokraterna som har egen majoritet har två politiker i styrelsen, Evelina Fahlesson och till nyutsedd ordförande Lorents Burman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".