Politiker i Skellefteå på presskonferens om kulturhusbygget
1 av 2
Politiker i Skellefteå på presskonferens om kulturhuset. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio
Lorents Burman (s) kommunalråd och Charlotta Enqvist (kd) gruppledare i Skellefteå.
2 av 2
Lorents Burman (s) kommunalråd och Charlotta Enqvist (kd) gruppledare i Skellefteå

Byggstart av kulturhuset i Skellefteå skjuts upp

Lorents Burman (S) om Kulturhuset
4:12 min

Idag höll politikerna i Skellefteå en presskonferens om det nya kulturhuset. En enig skara av politiker meddelade att man beslutat att arbeta på en försäljning av kulturhuset.

Kommunen ska alltså inte stå som ägare av det nya kulturhuset i Skellefteå. Detta innebär även att byggstarten av kulturhuset skjuts upp.

– Vi fokuserar på att sälja Kulturhuset inklusive hotellet, säger kommunalrådet Lorents Burman (S) som nu menar att det finns intressenter.

Oppositionen tycker att förslaget är bra.

– Vi tar ett omtag, säger Centerns gruppledare Carina Sundbom.

– Det känns som en fantastisk möjlighet, säger Charlotta Engkvist, gruppledare för Kristdemokraterna. Det finns ett stort intresse för Skellefteå och sådan här verksamhet är inget som kommunen behöver äga

Sverigedemokraterna var inte med på presskonferensen, de har dock tidigare ställt sig mot planerna på det nya kulturhuset i Skellefteå.

Enligt Lorents Burman vill man inte kommentera vilka som är möjliga finansiell intressenter i dagsläget, eftersom man vill att affären konkurrensutsätts. Arbetet kommer nu att fortsätta internt och om det går i lås hoppas man kunna presentera utfallet i början av 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".