Ung bangladesisk kvinna vars ansikte inte går att se tittar åt vänster mot en fönster där solen strålar in.
1 av 2
18-åriga Hena från Bangladesh blev lurad in i sexhandeln med löfte om att få jobb som hushållerska. Foto: Farzana Hossen/Save The Children
Musikhjälpen 2017

Årets tema: Barn är inte till salu

”Det handlar om fyra barn i minuten”
3:37 min

I år sänds Musikhjälpen i P3 från Umeå med start 11 december. Årets tema fokuserar på att stoppa sexhandeln med barn.

Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri.

– Och det här växer i det dolda, därför är det viktigt att vi pratar om det, säger innehållsansvariga Tove Meyer. 

Tabut kring ämnet är stort samtidigt som miljontals barn drabbas och får men för livet. För att belysa och förbättra dessa barns situation blir årets tema i Musikhjälpen "Barn är inte till salu”.

– Det kan handla om barn som är inlåsta i bordeller, eller om barn som tvingas bidra till familjens försörjning genom att sälja sina kroppar till turister, säger hon. 

Programmet direktsänds i P3 och SVT Play från Rådhustorget i Umeå, med start 11 december. Insamlingen pågår under 144 timmar och pengarna går oavkortat till Radiohjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".