Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Den håliga eller den mjöliga sidan, vilken är egentligen den rätta att smöra? Här går åsikterna isär.
Den håliga eller den mjöliga sidan, vilken är egentligen den rätta att smöra? Här går åsikterna isär. Foto: Mikael Hermansson/SR

Vilken är den rätta sidan att smöra på?

Sandra Hägglund: En liten fråga som har stor betydelse
2:07 min

Sandra Hägglund från Nordmaling ställde frågan i sociala medier härom veckan och fick vattnet att dela sig.

Vill du vara med och diskutera frågan? Gå in på vår Facebook-sida och berätta hur du smörar.

Idag avhandlas ett riktigt i-landsproblem i P4 Västerbotten, nämligen vilken sida av mackan som är den rätta att smöra på.

Tänk så här; du har en hårdbrödmacka, smörar du då på sidan med hål eller den lite mjöligare och plana sidan? Den frågan valde Sandra Hägglund från Nordmaling att ställa på sociala medier, och svaren haglade in. 

– Det började här hemma med att vi inte var överens om vilken sida som var rätt. Själv anser jag att sidan med hål är den rätta, säger hon. 

– 480 kommentarer sen i onsdags har jag fått. 

Varför blir folk så engagerade tror du?

– Jag tror att det finns fler familjer som sitter och diskuterar sånt här där hemma, en liten fråga som har stor betydelse, säger Sandra och skrattar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".