Siluetten av en person som äter en köttklubba svartvit bild
Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad/TT

Sålde hamburgare på tysk högrev som svenskt kött

En krog i Umeå får efter en livsmedelskontroll från kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd direktiv om tillskärpning enligt livsmedelslagstiftningen.

Bland annat ska det på menyn stått att hamburgarna är gjort på svensk högrev även fast de ibland gjorts på tysk högrev.

Och när det kommer till rosastekta hamburgare ska värmebehandlingen i köket inte vara tillräckligt hög för att köttet ska vara helt säkert att äta.

Miljö- och hälsoskydd bedömer att avvikelserna behöver följas upp med extra kontroll i slutet av månaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".