Monica Quinteiro platschef Boliden Rönnskär
Monica Quinteiro ny platschef på Boliden Rönnskär. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio

Monica är Rönnskärs nya platschef

Monica Quinteiro: Jag kommer in med nya ögon
1:18 min

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn har fått en ny platschef, Monica Quinteiro kommer närmast från posten som chef över LKABs anläggning i Svappavaara.

Med 22 års erfarenhet av gruvverksamhet kommer Monica Quinteiro till Boliden Rönnskär för att få arbeta med som hon själv beskriver den sista delen i kedjan fram till färdig metall. Hon ser fram emot att få använda sina mångåriga erfarenheter.

– Det är jättekul att få börja jobba här, säger Monica Quinteiro.

Trots mer än 20 års erfarenhet inom branschen är Monica Quinteiro lite överraskad över hur stor arbetsplats det är och hur långa traditioner det finns.

– Det som är väldigt ögonöppnande är vilken kompetens det finns. Det finns stor teknisk kompetens tycker jag på Rönnskär och det är jättespännande att se.

I drygt en månad till räknar Monica Quinteiro med att hon kommer gå ett introduktionsprogram men när hon väl sätter i gång med arbetet som platschef ser hon mest fram emot att träffa alla nya kollegor. Fokus i arbetet kommer däremot att ligga på att produktionskedjan.

– Vad jag tänker är framförallt att försöka titta på produktionskedjan och se hur effektiv är den och var har vi ineffektiviteter i det här stora företaget, förklarar den nya platschefen.

På frågan om hur hon tycker att företaget ska ställa sig till en eventuell batterifabrik i Skellefteå blir svaret:
– Jag tycker det är jätte spännande med nya etableringar så det är bara att önska dem lycka till, säger Monica Quinteiro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".