Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Björn Ferry och Heidi Andersson. Foto: Pressbild
Björn Ferry och Heidi Andersson. Foto: Pressbild

Heidi bakar bullar på baggar

Heidi Andersson: När de svärmar finns det gott om dem
3:15 min

Länsprofilen Heidi Andersson bryter ny mark och testar bullbak med insekter som en del av målet att bli mer hållbar.

Heidi Andersson har tillsammans med sin make Björn Ferry som mål att vara helt fossilfria år 2025, och de testar olika grepp för att bli mer hållbara.

Ett sätt var att gå ut och plocka snytbaggar i trakterna runt Ensamheten, och därefter att äta dem. Både stekta i pannan, men också som inbakade i bullar.

Smaken på baggarna är nötig enligt Heidi, som tror att snytbaggar är framtiden.

– Framtidens mjöl för Västerbotten borde vara malda snytbaggar, lokalproducerade och proteinrika, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".