Hanna Westerlind, regissör och Bengt C.W Carlsson, skådespelare sitter i en soffa
Hanna Westerlind, regissör, och Bengt C.W Carlsson, skådespelare. Foto: André Larsson
Kortfilm i Västerbotten

De gör film om vänskap och attraktion över åldersgränserna

Anders Wikström besöker inspelningen av kortfilmen Gentlemannen
8:14 min

Kortfilmen Gentlemannen handlar om valet mellan att vara ensam och otillfredsställd, eller levande men oanständig. Filmen som spelas in i Umeå är Hanna Westerlinds regidebut.

I en lägenhet i Umeå spelas Gentlemannen in. Anders Wikström åkte dit och fick träffa André Larsson, produktionsledare; Hanna Westerlind, regi och manus; Terese Högberg, producent samt skådespelaren Bengt CW Carlsson som porträtterar en av personerna i filmen.

– I det stora hela är det en film om ensamhet, att man bor nära varandra, så nära men ändå så ensam. Om att blanda ihop känslor, mellan vänskap och attraktion, säger Hanna Westerlind som nu debuterar som regissör.

Tidigare har hon bland annat gjort dokumentärfilm, varit produktionsledare och skrivit manus.

Filmen handlar om Gunnar – en 75-årig änkling som bor vägg i vägg med den 23-årige Jon. Gunnar känner en dragning till sin unga granne, trots den stora åldersskillnaden som gör det hela förbjudet. 

– Det är ett manus som funnits länge hos mig, så det är helt fantastiskt att få se den bli verklighet nu, säger Hanna Westerlind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".