Element Six i Robertsfors
Element Six i Robertsfors. Foto: Anna Burén/Sveriges Radio
Robertsfors

Nya ägaren ser stor potential i gamla diamantfabriken

"Att den skulle stå tom känns helt galet"
4:12 min

Lokalerna till den nedlagda diamantfabriken i Robertsfors har fått en ny ägare. Företagaren Mikael Bergmark från Skellefteå är köpare, och han ser stor potential i fastigheten.

Mikael Bergmark menar att lokalerna är i gott skicka och skulle bland annat kunna fortsätta som industrilokal, men han planerar även för att ett datacenter skulle kunna hyra in sig.

– Det finns en fantastisk fin fastighet med massor med lokaler i olika storlekar som står tom som skulle ha bra förutsättningar för att ha datacenter i, säger Mikael Bergmark.

Har du redan nu några intressenter som skulle kunna nyttja lokalerna?

– Jo, jag har några stycken som bubblar lite gran faktiskt, som jag kommer att presentera längre fram, säger han.

Diamantfabriken var en viktig arbetsplats för Robertsfors. Om den nya verksamheten kommer att få lika stor betydelse för samhället vågar inte Mikael Bergmark påstå.

– Det är svårt att avgöra. Det var ju nästan 200 personer som arbetade. Jag har svårt att tänka mig att det skulle bli samma omfattning som då, det låter helt fantastiskt om det skulle bli det. Jag tror inte det, men det är svårt att säga, säger Mikael Bergmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".