#bästaordet.jpg
Foto: Amar Bajric/Sveriges Radio

Vilket är ditt favoritord?

I samband med bokmässan är vi på Kulturnytt i P4 på jakt efter era favoritord.

På torsdag slås portarna upp för årets bokmässa. Vi på Kulturnytt i P4 är självklart på plats och rapporterar om det som händer i och kring bokmässan. I år borrar vi dessutom ner oss i ordens underbara värld och är på jakt efter författarnas, besökarnas och era favoritord.

Finns det ord som rullar extra lätt från tungan eller som skaver och är svåra att ta i men likväl nödvändiga att använda? Finns det något ord som säger vad tusen andra inte kan?

Förra veckan mötte jag Reham Abdul Salam i samband med en intervju när hon skulle medverka i Världskulturmuseets nya utställning "Aswat - syriska röster". Hon hade varit i Sverige i bara tre år och berättande på flytande svenska sin berättelse för mig. Reham lärde mig också ett nytt ord. Hon sa inte asylsökande eller invandrare. I stället definierade hon sig själv och andra som flytt från krig för "fredssökande", ett ord som beskriver både deras situation och förhoppningar och som jag aldrig tidigare tänkt på att använda. 

Vilket är ditt favoritord och varför? Dela med dig genom att mejla mig eller tagga med #bästaordet på sociala medier, där vi ska göra vårt bästa för att ni också ska hitta andras favoritord.

Facebook: Kulturnytt
Instagram: kulturnyttp4
Twitter: SR_Kultur

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".