KO stämmer Nextjet
KO stämmer Nextjet Foto: Johan Nilsson/TT

KO stämmer Nextjet – säljer biljetter utan flygtillstånd

Säljer flygbiljetter för flygresor utan tillstånd
1:24 min

Nextjet, som bland annat trafikerar flygplatserna i Lycksele, Vilhelmina och Storuman/Tärnaby, stäms nu i Marknadsdomstolen.

– Ja, med anledning av det material vi fått och gått igenom har vi beslutat att stämma Nextjet i  Patent- och marknadsdomstolen. Där begär vi att domstolen ska komma till ett snabbt beslut, att bolaget ska lämna information till passagerarna om hur statusen är på den operativa licensen i bolaget, säger Kristofer Johannesson som är processråd hos Konsumentombudsmannen.

Anledningen till att Konsumentombudsmannen nu stämmer Nextjet är att bolaget säljer flygbiljetter för flygresor efter den 17 november. Det är bara det att bolaget för närvarande saknar tillstånd att flyga efter det datumet.

– Man bryter mot god marknadsföringssed och använder sig av marknadsföring som är vilseledande, säger Kristofer Johannesson.

Hos Konsumentombudsmannen hoppas man att ett utslag i domstolen ska komma inom 7-10 dagar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".