Filippa intervjuar Nilla och Maja går i femteklass på Berghemsskolan
Filippa intervjuar Nilla och Maja går i femteklass på Berghemsskolan. Foto: Madeleine Harrati/Sveriges Radio

Ny grusplan på Berghem ersätter den gamla

Det plötsliga uppförandet av paviljonger för tillfälliga förskoleplatser på Berghemsskolans grusplan överraskade både barn, skolpersonal och föräldrar. Nu löser kommunen det med en ny grusplan.

Föräldrar och barn har protesterat mot den grusplan vid Berghamsskolan som försvinner i och med att paviljoner för tillfälliga förskoleplatser börjat byggas. Beslutet om bygget togs redan i våras, men det exakta datumet var inte satt.

Moa Brydsten, ordförande i För- och grundskolenämnden, konstaterade att informationen i frågan varit klart bristfällig och det får kommunen ta på sig. Hon sa också att de jobbar för att hitta en lösning.

På eftermiddagen meddelade Karin Isaksson, fastighetschef på Umeå kommun, att man ersätter grusplanen med en ny i anslutning till den som försvinner och den kommer att anläggas så fort paviljongerna är på plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".