En banderoll med texten SÄLJ INTE VÅRA HEM.
En protest mot att AB Bostaden kommer att sälja 1 600 lägenheter till ett privat bostadsbolag. Foto: AnnaLena Forsberg/SR
Umeå

Försäljningen av kommunala bostäder skjuts upp

”Framförallt är det ganska väntat”
0:20 min

Den andra oktober skulle Bostadens 1600 lägenheter ha sålts. Nu skjuts försäljningen upp på obestämd tid. Överklaganden ligger bakom beslutet

Idag kom nyheten att försäljningen av dom 1600 kommunala bostäderna i Umeåstadsdelarna Carlshem och Mariehem skjuts upp på obestämd tid, detta rapporterar Västerbottens-kuriren.

Den andra oktober var det tänkt att det privata bostadsbolaget Heimstaden skulle ta över lägenheterna från kommunala Bostaden AB.

Anledningen till uppskjutandet av försäljningen är de sex olika överklaganden som kommit in till Förvaltningsrätten om försäljningen.

Ingrid Johansson, jurist på Förvaltningsrätten i Umeå säger till VK att:

– Det är ett väldigt omfattade mål med många överklaganden som vi jobbar med just nu. Det kommer ta minst en månad innan domen kommer.

Erik Persson, aktiv inom Folkinitativet för folkomröstning om utförsäljningen av allmännytta i Umeå, är inte förvånad över uppskjutningen av försäljningen.

– Dels så tycker jag att det är bra så klart, men framförallt är det ganska väntat. Vi har ju själva tänkt när vi lämnade in det här överklagandet att det här kommer att ta tid. Den slutsatsen som Bostaden verkar ha dragit nu, är en slutsats som vi har dragit sen en tid tillbaka kan man säga, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".