Förardörr och backspegel på polisbil med polisens emblem
1 av 2
Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
olle andersson polis
2 av 2
Olle Andersson är chef vid enheten för grova brott vid polisen. Foto: Hanna Kalla/ Sveriges Radio

Två anhållna för mordet i Umeå

Nya uppgifter angående mordet på Berghem
3:13 min

Två personer sitter anhållna skäligt misstänkta för mordet på den 60-åriga kvinnan i Umeå. Förhör kommer att hållas under helgen.

De anhållna och kvinnan är inte obekanta för varandra, säger Olle Andersson, chef för enheten för grova brott, men exakt hur de känner varandra vill vi inte gå in på så här tidigt i utredningen.

Det är också klarlagt att kvinnan avled av yttre våld. Exakt vilka skador hon hade vill polisen inte gå in på. Hon hittades i ett hus i stadsdelen Berghem på onsdag förmiddag men polisen är ännu osäker på vilken tidpunkt hon avlidit. 

Till en början fanns det oklarheter om ifall det rörde sig om ett brott eller en olyckshändelse men efter brottsplatsundersökningen har polisen kunnat fastställa att det rör sig om mord.

Olle Andersson konstaterar att mycket arbete återstår i den utredningen. Förhör, brottsplatsundersökningar, husrannsakningar och olika beslag ska analyseras. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".