berghem
Foto: Anders Wikström / Sveriges radio
Umeå

Häktades misstänkta för mordet på Berghem

Under måndagen häktades en man och en kvinna misstänkta för mord på en kvinna i 60-årsåldern. Kvinnan hittades död i onsdags förra veckan.

De två personer som stått misstänkta för mordet på den 60-åriga kvinnan på Berghem häktades under gårdagen för misstanke om mord.

Den mördade kvinnan som var i 60-årsåldern hittades i sitt hem i onsdags förra veckan. Hon har enligt polisen dött av yttre våld.

De misstänkta är en man och en kvinna i 50-årsåldern och i häktningsframställan framgår det att mannen häktas på sannolika skäl medan kvinnan häktas på skälig misstanke.

Det bedöms även att risken finns att mannen kommer fortsätta sin brottsliga verksamhet och att det är av synnerlig vikt att den misstänkta kvinnan tas i förvar i avvaktan på ytterligare utredning om brottet.

Polis och åklagare har inte velat säga så mycket om det misstänka mordet, men har i alla fall berättat att de misstänkta gärningspersonerna och kvinnan inte är obekanta för varandra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".