Ett kollage med Fredrik Jakobsson och Lars Sandström och Las Vegas
Fredrik Jacobsson och hans vän Lars Sandström från Vännäs befinner sig i Las Vegas. Foto: Privat
Masskjutningen i Las Vegas

Fredrik Jacobsson: Det är tystare och lägre stämning

Fredrik Jacobsson berättar om stämningen i Las Vegas
2:48 min

Efter skjutmassakern i Las Vegas igår där 59 personer dödades, och flera fortfarande vårdas på sjukhus, har en ödesmättad stämning lagt sig över staden.

Ekot rapporterar om sorgen i Las Vegas efter den dödligaste skjutningen i USA:s historia. En skytt öppnade eld mot en större folksamling i Las Vegas på måndagsmorgonen. Minst 59 människor dödades och över 500 är skadade.

Fredrik Jacobsson och hans vän Lars Sandström från Vännäs var precis i närheten av skotten, och han beskriver hur läget ser ut nu dagen efter dådet.

På gatorna i Las Vegas är det många poliser ute, och kyrkklockorna har ringt under dagen.

– På förmiddagen när vi var ute märkte man att det var betydligt lugnare än igår, säger han.

Folk är tagna av händelsen, berättar Fredrik Jacobsson. Han har pratat med folk som bor i Las Vegas och som jobbar där, samt med turister.

– Folk är ganska förvånade, eller chockade kanske. Det kom oväntat, säger han.

Det känns ganska skönt att fara härifrån.

Poliserna har ganska mycket koll på området runt hotellet där massakern ägde rum. Enligt Fredrik Jacobsson är det en spänd stämning runt hotellet, men han har pratat med några som varit där och ätit middag i lobbyn.

Imorgon drar Fredrik Jacobsson och hans vän Lars Sandström iväg mot Miami.

– Det känns ganska skönt att fara härifrån av någon konstig anledning. Man märker att företagen och de som arbetar här är väldigt mån om att allt ska vara som vanligt. Men de som är här för nöjes skull känner nog för att fara härifrån, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".